Vabilo na izlet - Škofja Loka in Žiri

DRUŠTVO UPOKOJENCEV KOZARJE VABI SVOJE ČLANE NA IZLET

Pomladni dan v Škofji Loki in v Žireh v torek, 9. april 2024.

Odhod je  ob 8. uri z običajnih mest. Peljali se bomo do Škofje Loke, kjer se bomo v družbi našega vodnika sprehodili čez to lepo 1000 letno mesto in si ga podrobneje ogledali.  

Po ogledu mesta bomo pot nadaljevali po Poljanski dolini do Žirov. V centru Žirov v znameniti žirovski slaščičarni in gostilni » Ambasada » si bomo privoščili malico in sicer sveži » Burek » ter dopoldansko kavico. 

Dobro okrepčani se bomo okoli poldneva odpravili do tovarniškega diskonta obutvenega podjetja Alpin Žiri, kjer bomo lahko po ugodni ceni kupili nekaj iz njihove bogate modne in športne ponudbe.

Po obisku tovarniškega diskonta se bomo zapeljali do muzeja Žiri. Ogledali si bomo razstavo o čevljarstvu, Žireh in Žirovcih skozi čas in nekaj izvedeli tudi o utrdbah, saj je del znamenite Rupnikove linije tudi v Žireh.

Na poti iz muzeja se bomo sprehodili še do Župnijske cerkve sv. Martina, katero med drugim krasita dva 60 metrov visoka zvonika.  

Po vseh ogledih se odpravimo v bližnje gostišče, kjer nam bodo postregli s kosilom

Proti večeru bomo zapustili Žiri in sledi vožnja po slikoviti Poljanski dolini. Za kratko se bomo ustavili še v sirarni Pustotnik, kjer bo možen nakup različnih vrst sirov iz njihove bogate ponudbe.

Po nakupi sira se bomo mimo Visokega, kjer se nahaja tudi spomenik znamenitemu Poljancu Ivanu Tavčarju, in Škofje Loke počasi odpravili proti domu. 

PRIJAVE PRIČAKUJEMO NAJLASNEJE DO 30. MARCA 2024 OZIROMA DO ZAPOLNITVE AVTOBUSA.

VLJUDNO VABLJENI !