Čudovito Prekmurje

Čudovito Prekmurje

DRUŠTVO UPOKOJENCEV KOZARJE V SODELOVANJU S TURISTIČNO AGENCIJO LOKA TURIST

SVOJE ČLANE POPELJALI OKTOBRA NA IZLET V

Prekmurje in razgledni stolp Vinarium Lendava

 

DRUŠTVO UPOKOJENCEV KOZARJE

V SODELOVANJU S

TURISTIČNO AGENCIJO LOKA TURIST

 

Peljali sepo štajerski avtocesti z enim postankom za jutranjo kavico. V Prekmurju ustavili v vasici LipovciPri Smodiševih ogledali kako iz slame izdelujejo lustre in vaze različnih oblik in velikosti, različne zidne obeske, srčke, venčke, košarice inp. Na koncu so tisti najbolj vztrajni kakšen izdelek lahko naredili tudi sami. 

Po urici druženja smo se odpravili dalje mimo Lendave do Lendavskih goric, kjer stoji povsem nov razgledni stolp Vinarium Lendava, ki s svojimi 53,6 metri višine velja za najvišji razgledni stolp v Sloveniji. Na vrhu stolpa, do katerega vodijo montažne stopnice in dvigalo, se nahaja zastekljen razgledni prostor, ki obiskovalcem nudi čudovit razgled na 4 države: Slovenijo, Madžarsko, Hrvaško in Avstrijo. Stolp lahko naenkrat sprejme maksimalno 50 oseb.

Po panoramskem ogledu smo pot nadaljevali do Moravskih toplic in sicer do znamenitega gostišča Vila Šiftar, kjer so nas postregli z bogatim Prekmurskim bogračem.

Po prijetnem kosilu smo se odpravili še do Murske Sobote, kjer smo se v družbi vodiča sprehodili po znameniti Slovenski ulici ter si ogledali spomenik zmage in se sprehodili še skozi mestni park.

Polni nepozabnih vtisov smo se v poznih popoldanskih urah odpravili proti domu.