VABILO na izlet v PIRAN

VABILO na izlet v PIRAN

DU Kozarje v sodelovanju s turistično agencijo Loka Turist vabi svoje člane na izlet

Šavrinski griči, Tonina hiša in muzej Mediadom Pyrhani  v Piranu

v četrtek, 17. oktober 2019

Prijave sprejemamo najkasneje do 10. oktobra 2019 oz. do zasedenosti avtobusa.

Odhod z običajnih mest ob 8. uri zjutraj. Vožnja po primorski avtocesti mimo Postojne, vmes postanek za kavico. Nadaljujemo pot mimo Kopra do hribovitih gričev koprskega zaledja. Krkavče ležijo na Šavrinskem gričevju (191 m). Na južni strani vasi se pobočje spusti vse do reke Dragonje, ki danes predstavlja mejo med Hrvaško in Slovenijo. Nadaljevanje poti do sv. Petra, kjer si bomo v strokovno obnovljenem tipičnem bivališču podeželskih prebivalcev -  Tonini hiši pod strokovnim vodstvom ogledali rekonstrukcijo oljarne z mlinom in stiskalnicotorkljo ter značilne podeželske bivalne prostore. 

Od tam se spustimo v dolino Dragonje, čez Lucijo v Portorož, kjer naredimo kratek postanek in se sprehodimo po turističnem biseru naše obale, nato pot nadaljujemo do Pirana.

Ne zamudite doživetij, ki vam jih ponuja Mediadom Pyrhani, novo odprto kulturno središče in multimedijski muzej, v katerem s pomočjo najsodobnejše tehnologije spoznate zgodovino in kulturni razvoj mesta Piran na slikovit in sproščen način. Po ogledu še prosto za kratek sprehod po mestu in morebitni nakup soli v Benečanki na Tartinijevem trgu.

 Po ogledu Pirana se bomo počasi odpravili proti domu. Na poti si bomo v enem od gostišč privoščili pozno kosilo. Prihod domov v večernih urah.

 

Prijave sprejemamo najkasneje do 10. oktobra 2019 oz. do zasedenosti avtobusa. Najmanjše število udeležencev za organiziranje izleta je 35 oseb.

PROSIMO ZA ČIM HITREJŠE PRIJAVE