Raznovrstna prehrana z rednim uživanjem sadja in zelenjave lahko bistveno pripomore k boljšemu počutju in zdravju.
Vsi vemo, da je uživanje sadja in zelenjave zdravo za nas, ampak še posebej takrat, ko je obrano ob pravi sezoni. Ko so sadeži obrani takrat, ko to želi narava, imajo še toliko več hranilnih snovi in okusa.
Sedaj pa so tudi gobe in kostanj...
Sedaj je čas, da si telo okrepimo s češnjami z domačega vrta. Sprehod po gozdu pa izkoristimo za nabiranje malin in borovnic. Pa ne pozabite vzeti s seboj grabljice in posodico, več vitaminov boste nabrali.
Tisi ki boste še posebej spešni in bo sadežev veliko pa lahko skuhate marmelado, napravite borovničevc, teranov liker, spečete sadno sladico ali pripravite sladoled. Borovnice se lahko posušijo in bodo koristne ko bo naša prebava prehitra.
Veliki gurmani pa radi pripravljajo posebnosti, zato različno sadje v rodnem obdobju skrbno zlagajo v rumov lonec, ko nastopi mraz pa si telo okrepijo in segrejejo z uležanim sadjem iz rumovega lonca.